Distribuie pagina pe facebook

articole

Hotul de pantofi

caine care a ros pantofi    De ce este cainele atat de obsedat de pantofi? Cum poti sa pui capat acestui obicei?

    Multi caini gasesc mirosul si textura pielii din care este fabricat pantoful, imbatatoare. Le place senzatia si gustul cand il rod. Unele persoane fac greseala sa le dea cateilor inca de foarte mici niste incaltari vechi asteptandu-se ca acestia sa faca diferenta, ulterior, intre un pantof vechi, care e de ros si unul nou, de care nu are voie sa se atinga. Daca i-ai dat de mic pantofi rai pe care sa-i molfaie, a invatat ca incaltarile sunt facute pentru ros. Acum cand vrea ceva de ros merge si se serveste singur.

    Si chiar daca nu i-ai dat cainelui de cand era mic, pantofi, el alege singur ceva care are mirosul tau si care il face sa nu se simta singur in absenta ta. Multi caini incearca sa faca fata singuratatii sau anxietatii , luand contact cu lucrurile stapanului.

    Cum scapi de aceasta problema?

    In primul rand poti inchide usa camerei in care se afla pantofii, sau poti sa-I depozitezi undeva unde cainele nu are acces, apoi da-i altceva de ros, o jucarie care sa o roada si lauda-l sincer cand incepe sa se “ocupe” de jucarie. Daca il prinzi asupra faptei, cand roade din pantof, i-ai pantoful (l-ai invatat comanda “lasa” ?), si ofera-i jucaria in schimb.

    Daca ai un catel care nu-i place jucaria care i-ai dat-o, poti merge cu el intr-un petshop si lasa-l singur sa aleaga jucaria, astfel il lasi sa participle activ la aceasta incercare de dresaj pentru schimbarea obiceiului.

 

 

Articol realizat de Razvan G.

 

    Chanda-Leah, un pudel miniatura, a ajuns in Cartea Recordurilor pentru ca a reusit sa execute cele mai multe trucuri -469.

Cainele tau pe site!

Pentru detalii CLICK aici

Sun

 Articole - Provizii pentru zile negre

cutu roade osu

 Articole - Hotul de pantofi